Orthomoleculaire supplementen

In het drukke dagelijkse leven is een gezonde balans belangrijk voor je lichaam. Hierdoor werken je moleculen goed. Helaas lukt dit niet voor iedereen, om een goede balans te vinden. Veel mensen leven een jachtig leven en zijn vele uren per dag druk bezig. Dit werk is lang niet altijd regelmatig. Hierdoor heb je niet de juiste balans. Gelukkig kan je dit aanvullende met gezonde orthomoleculaire supplementen

Wat zijn orthomoleculaire supplementen

Orthomoleculaire supplementen zorgen voor een optimale concentratie van de voedingsstoffen die je binnen krijgt. Hierdoor krijg je een goede balans voor je lichaam. Orthos betekent in het Grieks juist, recht en gezond. Moleculair betekent de moleculen betreffende. Orthomoleculaire supplementen zorgen ervoor dat je lichaamsdelen een optimale moleculaire omgeving hebben om de voedingsstoffen op te nemen. Dit geld met name voor de stoffen die normaal altijd in je lichaam voorkomen. Het is een preventieve manier om je organen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving en zo te zorgen dat je lichaam standaard in een zo goed mogelijke staat verkeerd. Je optimale biochemische milieu wordt gestimuleerd om je gezondheid te bevorderen door de bouwstenen van je organisme te voorzien van de juiste hoeveelheid mineralen, vitamines en andere noodzakelijke voedingsstoffen. 

Waar kan je orthomoleculaire supplementen aanschaffen

Op internet kan je bij veel winkels deze orthomoleculaire supplementen bestellen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar bij de meeste natuurvoedingswinkels. Ze zijn een aanvulling op je standaard gezonde voeding. Voor advies kan je terecht bij een orthomoleculaire arts of therapeut. Daarnaast kunnen sommige diëtisten je hierbij met advies bijstaan. De meest verkochte orthomoleculaire supplementen zijn onder andere multivitaminen, knoflook, vitamine c, echinacea, vitamine b, sint janskruid, ginseng, vitamine d en vitamine e. Veel mensen denken dat multivitaminen een goede keuze zijn, want baad het niet dat schaad het niet. Hier moet je mee oppassen aangezien een te hoge dosering tevens voor een disbalans zorgt binnen je lichaam.