Educatieve films

Je hebt er vast weleens van gehoord: educatieve films. Waar vroeger educatieve films nog niet zo veel gemaakt werden, vliegen ze je nu bijna om de oren. En dat is niet gek! Educatieve video’s worden steeds populairder omdat het voor kinderen, jongeren, maar ook volwassenen een leuke en laagdrempelige manier is om dingen te leren. Kan jij je nog herinneren dat je vroeger zo’n hele lange tekst moest lezen, maar dat je daar eigenlijk helemaal geen zin in had?

Educatieve kinderfilms

Als een kind naar een educatieve film kijkt, heeft hij waarschijnlijk niet door dat hij echt aan het leren is. Educatieve films voor kinderen zijn namelijk zo gemaakt, dat het voor het kind juist heel leuk is om naar te kijken. Het is dan ook niet gek als er hier en daar een grapje in zo’n film voorkomt. Dit houdt het luchtig en zorgt ervoor dat de aandacht van het kind behouden blijft. Daarnaast is het voor een kind heel uitdagend om hun oren, ogen en brein allemaal tegelijk te gebruiken.

Alle zintuigen aan het werk

Educatieve films werken juist zo goed omdat er heel veel zintuigen mee geprikkeld worden. Je ziet wat, tegelijkertijd hoor je wat en misschien ben je ondertussen ook wel aan het lezen wat er in beeld staat. Door dit allemaal te combineren wordt ervoor gezorgd dat je aandacht makkelijker behouden wordt en dat de dingen die je leert ook makkelijker onthoudt. Dit komt omdat je het niet alleen leest, maar dus ook ervaart in geluid en beeld.

Ook voor volwassenen

Educatieve films zijn niet alleen geschikt voor kleine kinderen, maar ook voor volwassenen. Misschien ben je wel student en zit je wekelijks meerdere uren in hoorcolleges, of ben je een volwassen persoon die naast het werk nog een cursus doet om bij te blijven van alle ontwikkelingen binnen het vak. Ook hiervoor kunnen zulke educatieve video’s een echte uitkomst zijn. Want of je nou jong of oud bent, je bent nooit te oud om te leren.